• Mérje fel nyelvtudását

Berlitz szintfelmérés és nyelvi szintek

Mérje fel pontos nyelvi szintjét

A Berlitz kifejlesztett egy szabvány szintrendszert, amely minden nyelvre vonatkozóan alkalmazható. A Language Proficiency Assessment meghatározza a tanuló képességét és szintjét a célnyelven, melyen tanulni kíván. A nyelvi program végén felmérjük a tanulók tudását mielőtt továbblépnek egy magasabb szintre.

Nézze meg nyelvismereti szintjét

Kattintson a nyílra a Berlitz szintekért.

Berlitz nyelvi szintek
Szint 1 - Kezdő:

A tanuló képes egyszerűbb kifejezéseket, alapvető kérdéseket megérteni és alkalmazni. Be tud mutatkozni, valamint egyes szám első személyben adatokat közölni. Egyszerűbb szituációkban is elboldogul: kisebb bevásárlás, étterem, valamint alapvető információk megkérdezése. Néhány szófordulatot is megtanul a telefonálással kapcsolatosan.

Szint 2 - Alapszintű képesség:

Mindennapi szituációkban elboldogul és ehhez használni is tudja a jelen, 2. múlt és jövő időket. Értelmezni tud könnyebb szövegeket. Telefonon egyszerűbb közlésekre képes és az alapvető nyelvi kihívásoknak is eleget tud tenni a következő témákban: szálloda, üzlet, mozi, étterem, színház.

Szint 3 - Funkcionális:

Mindennapi szituációkban megfelelően ki tudja magát fejezni és megértetni magát a beszélgetőpartnerrel. Ismeri az idegen nyelv legfontosabb struktúráit és néhány fordulatát. Anyanyelvi beszélgetéseket folyamatosan tud követni. Képes egyszerűbb kommunikáció lebonyolítására, illetve közepes nehézségű szövegek megértésére. Nyelvtől függően az aktív szókincse kb. 1000-1200, a passzív kb. 500 szó.

Szint 4 - Funkcionális +:

Különböző beszélgetésekben magabiztosan nyilatkozik, a magán- és szakmai szituációkban probléma nélkül elboldogul,valamint nem okoz gondot egy utazás megszervezése. Részt vehet szemináriumon és konferencián, valamint képessé válik megfelelő módon hozzászólni, illetve magyarázatot kérni. Segítséggel el tud készíteni egyszerűbb emlékeztetőt és levelet, ezen kívül hosszabb szövegek megértése sem okoz különösebb nehézséget.

Szint 5 - Középfok:

Alkalmassá válik arra, hogy a legtöbb mindennapi szituációban részt vegyen. Hosszabb telefonbeszélgetések lebonyolítása sem okoz problémát. Különböző témákkal kapcsolatban saját véleményalkotásra képes, valamint egy beszélgetés során saját véleményének érvényt is tud szerezni.

Szint 6 - Középfok +:

Valamennyi mindennapi szituációban nyelvileg biztonságban érzi magát, még akkor is, ha az egy csoport anyanyelvű körében történik. Megérti a különböző cikkekben és jelentésekben lévő érveket. Saját ötleteit be tudja mutatni egy csoport számára, valamint az ellenvetésekre reagálni képes. Némi segítséggel magán és üzleti levelek elkészítése sem okoz gondot.

Szint 7 - Professzionális:

Általános témákról nehézségek nélkül beszélget, valamint részt vehet magán- és üzleti megbeszéléseken. Vendéglátóként is tevékenykedhet üzleti partnerekkel szemben, és képes egyszerűbb prezentációkra is. Telefonálásnál jól feltalálja magát és elegendő nyelvismerettel rendelkezik ahhoz, hogy idegen nyelvű szövegekkel foglalkozzon. Esetleg kevés segítséggel képes leveleket és rövidebb jelentéseket elkészíteni. Nyelvtől függően aktív szókincs kb. 2000-2500, a passzív kb. 1000 szó.

Szint 8 - Professzionális +:

Beszélgetések során a különböző általános témákban nyelvileg biztosan mozog, valamint ennek megfelelő szókincs és nyelvtani szerkezetek vannak birtokában. Megfelelő stilisztikai érzékkel rendelkezik, képes egy csoport számára saját véleményt előadni, valamint önállóan levelet írni vagy egyéb szövegeket elkészíteni.

Szint 9 - Nemzetközi:

Otthon érzi magát a nyelvben. Képes minden nehézség nélkül információkat és értékeléseket továbbadni, valamint közönség előtt prezentálni. Munkára vonatkozóan képes átfogó jelentések elkészítésére, üzleti konferencián aktív részvételre, továbbá stratégiák és tervek elkészítésénél együtt tud működni.

Szint 10 - Felsőfok:

Kiváló nyelvtudással rendelkezik. Szóban és írásban is árnyalatokban gazdagon fejezi ki magát. Szóbeli megértése kitűnő. Normális tempóban beszél és a kiejtése tiszta, jól érthető. Üzleti konferenciát is tud vezetni, valamint az írás összes formáját tökéletesen elsajátította. Idegen nyelvű közegben könnyedén mozog.

Ügyfélszolgálat

+36 12663344

Berlitz központ

Nyelvi központ Budapest - Bajcsy-Zsilinszky utca

Bajcsy-Zsilinszky út 29.4.em.

1065 Budapest

Telefon: +36 1 475 2050

Kapcsolat

Nyelvi központ Budapest - Váci utca

Váci utca 11/b 4.em.

1052 Budapest

Telefon: +36 1 266 3344

Kapcsolat